Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Yamaha | Az összes hír
08 Ápr

Az első két cikkben a számítógépeket és a hangkártyákat tárgyaltuk ki. Már csak a lehallgatók maradtak hátra, és végigvettük a házistúdió-építés három kihagyhatatlan elemét, azaz a "Szentháromságot.".
A lehallgató azért elhanyagolhatatlan összetevő, mert a cél az, hogy zenei produkciónk minden zenehallgatási szituációban a lehető legjobban szólaljon meg. Ahhoz, hogy ezt teljesíteni tudjuk, a lehető legprecízebb lehallgatásra van szükségünk. A meztelen, tiszta igazságot kell hallanunk, hogy a lehető legjobban hangszereljük és keverjük a zenénket. Többváltozós egyenletről beszélünk, mert nemcsak a legjobb referenciasugárzóra tartunk igényt, hanem házi stúdiónk akusztikája is fontos tényező a lehallgatás színvonalát illetően. (A teremakusztika viszont külön fejezetet érdemel, tehát folytassuk tovább a lehallgatással.)

Tovább »

17 Feb

Vezeték nélküli MIDI-adapterek a Yamahától

Szerző: Bugyis Péter és Gelencsér Tamás | Kategória: NAMM | Címkék: Yamaha MIDI Apple iOS 80 Strange Robots

Az idei NAMM-on jelentette be a Yamaha új, vezeték nélküli MIDI kommunikációs megoldásait. A termékvonalban pillanatnyilag két adapter található, melyek Bluetoothos rádiós átvitelt használnak, és közel 10 méteres hatókörben sugároznak. Egyetlen szépséghibájuk, hogy egyelőre csak az Apple Mac és iOS termékeire tudod csatlakoztatni őket.
Az UD-BT01 egy USB TO HOST terminál segítségével köti össze MIDI-kontrollered iOS mobileszközökkel, vagy a Maceddel, az MD-BT01 pedig hagyományos, 5 pólusú MIDI-csatlakozókkal bármilyen MIDI-csatlakozós hangszert vagy MIDI-kontrollert képes kommunikációra bírni kedvenc Apple eszközöddel. Áruk 50 USD körül lesz.

Bugyis Péter & Gelencsér Tamás

MD-BT01
UD-BT01


x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!