Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: MeldaProduction: MConvolutionEZ | Az összes hír
02 Nov

MeldaProduction: MConvolutionEZ

Szerző: Bruckner Viktor | Kategória: Pluginajánló | Címkék: plugin

Az új CPU-k új lehetőségeket kínálnak a számítások gyorsabb elvégzésére, de ezt csak akkor élvezhetjük, ha használjuk is az új utasításokat. Sajnos a legtöbb pluginkészítő nem teszi ezt meg, de szerencsére vannak kivételek, és ilyen a MeldaProduction is. A most megjelent 12.06 csomagjuk már támogatja az AVX2 és AVX512 utasításokat, vagyis a már eddig is gyors algoritmusaik az erre képes processzorokon még gyorsabbak lehetnek.

Az új csomaghoz egy új, ingyenes plugin is érkezik, az MConvolutionEZ, ami egy konvolúciós processzor. A többségnek persze a zengetők jutnak eszébe, de egy ilyen plugint más célokra is használhatunk, ha van hozzá megfelelő IR-ünk. Szerencsére a Melda erről is gondoskodott, 34 mappába rendezve összesen 430 IR-t kapunk a pluginhez, köztük gitárhangszórót, mikrofonokat, késleltetőket, különböző zengetéseket és legendás digitális zengetőket, de különleges effekteket is. Persze semmi akadálya nincsen annak sem, hogy az internetről levadászott ingyeneseket vagy a sajátjainkat is használjuk. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Custom path gombot megnyomni, és a böngészőben megkeresni a szükséges IR-t. Ugyanez érvényes a gyári IR-ekre is, vagyis egy fa-struktúrás böngészőben választhatunk közülük. Mivel 430 lehetőség között az ember nem biztos hogy mindig szívesen keresgél, a legjobban tetszőket megjelölhetjük a Favourites gombbal, így legközelebb könnyebben találjuk meg őket.
Megfelelő IR-rel a plugin akár 8 csatornás, térhatású hangot is képes előállítani, a templom IR-ekben pl. a 2 csatornások mellett találunk 3 és 4 csatornásokat is. A valódi sztereó használathoz 2 csatornás L-R IR-eket kapunk.

Ami a legjobban tetszik a pluginben, az az, hogy az IR wav, flac, vagy akár mp3 is lehet, és a kiválasztást követően azonnal, szinte észrevétlenül tölti be, így rendkívül gyorsan kereshetünk a programok között, de ennél sokkal többet sajnos nem tud. Beállíthatjuk az effektarányt (Dry/Wet), a sztereó szélességet vagy éppen a monó módot (Widening), illetve a szokásos alul- és felüláteresztő szűrőt. Ez a plugin tehát akkor jöhet jól, ha gyorsan kell egy jó zengető vagy effekt, és gyorsan akarunk a lehetőségek között keresgélni. Aki ennél részletesebb, professzionális megoldásra vágyik, az nézze meg a fizetős MConvolutionMB változatot. További információ itt.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!