Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Beat DRMR | Az összes hír
28 Szep

Beat DRMR

Szerző: Bruckner Viktor | Kategória: Pluginajánló | Címkék: Beat dob

A Beat Magazin által nemrég kiadott DRMR egy dobrompler, ami elsősorban elektronikus zenei stílusokhoz, de akár effektekhez és filmekhez is használható.

Összesen 2136 db (777 MB) kiváló minőségű hangot kapunk, nem is akárhonnan mintavételezve. A források között több legenda is szerepel, pl. JoMoX AirBase99, Elektron Analog Rytm, Arturia DrumBrute, Yamaha DX7, moduláris szintik, Blofeld, Dreadbox, Monark, Nova, Spire, Vacuum, Roland 808, 909, stb. Mindezt 178 db, 12 hangot tartalmazó készletbe rendezve használhatjuk, amik sajnos nem változtathatóak sem a készleteken belül, sem azok között. Ezt a problémát azonban egyszerűen megoldhatjuk, ha több példányt futtatunk egyszerre, ugyanis a plugin takarékosan bánik a memóriával, mindig csak a kiválasztott bankot tölti be.
A dobpadok alatt, középen találjuk a már kötelezőnek számító mini keverőt, ahol nemcsak az egyes padok jelszintjét és panorámáját állíthatjuk be, hanem a felfutási és lecsengési időket is. Ezzel elég rendesen átformálhatjuk egy-egy hang karakterét. Pl. a hosszan csengő lábdobokból könnyen készíthetünk rövid, ütős hangokat. Legalul találjuk a kimeneti modult, benne felüláteresztő szűrővel, egy nem túl jó zengetővel és hangmagasság-modulációval, aminek erősségét és sebességét tudjuk változtatni. A legjobb azonban a beépített analóg erősítő, ami a torzítást is modellezi. Vagyis a Master Volume feltekerésére nem digitális túlvezérlés, hanem szaturáció jön létre, akárcsak egy hardver eszközben. A bal alsó sarokban látható kazánház jelképezi ennek erősségét. Ha a tűz erősebb, akkor a torzítás is :-D. Kiváló hangzást és effekteket hozhatunk így létre.
A fenti, saját készítésű dobritmus minden padot megszólaltat, és szerintem kiválóan szól szinte az összes készlettel, ezért jól használható demózásra. (Ajándékba adom mindenkinek, de felhasználáskor jól esne egy credit!) A plugin a KVRDC 2018-ra készült, és ingyenesen tölthető le a KVR oldaláról. A telepítés egyszerű: mindent be kell másolni a választott VST mappába.


« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!