Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Wave Alchemy: Synth Drums | Az összes hír
20 Jún

Wave Alchemy: Synth Drums

Szerző: Bruckner Viktor | Kategória: sample | Címkék: hangminta dob

Kétségtelen, hogy a modern zenei stílusok és kiváltképp az elektronikus zenék alapja a ritmusszekció, azon belül is a dobok. Érdekes módon népszerűvé és legendává csak pár dobgép vált, így a rendelkezésre álló elektronikus dobhangok száma elég korlátozott. A legtöbben ezen úgy próbálnak segíteni, hogy ezeket a hangokat mindenféle utólagos feldolgozásnak vetik alá.

Mint mondani szokták, az új hangzás lehet akár fél siker is, és már csak ezért is érdemes új dobhangok után nézni. Jó megoldás, ha az új hangokat nem a legendás dobgépekkel, hanem szintetizátorokkal hozzuk létre. Erre kínál gyors és egyszerű lehetőséget a Waves Alchemy által készített Synth Drums nevű hangmintacsomag.

Tíz valódi analóg szintit használtak az 5930 darab, 24 bites hangminta elkészítéséhez és rögzítéséhez:

Roland Jupiter 8, System-100 (101, 102, 104), Juno 106, SH-09
Sequential Circuits Prophet 5 Rev 2, Pro One
Korg MS-20
ARP Odyssey MK1
Moog Minimoog Model D
Oberheim OB8
A mintákat három nagy csoportba sorolhatjuk. Az első az utólagosan tovább processzált, gyakorlatilag keverésre kész dobhangokat tartalmazza:

444 lábdob (kick) 9 különböző jelleggel: majdnem élethű, klasszikus, mély, vastag és torz, kemény, ütős, kattogós, puffogós
336 pergődob (snare) 6 jellegben: klasszikus, alacsony és középmagas, zajos, ütős, szinti és feszes
450 cintányér: nyitott és zárt lábcin, beütők és splash-ek, kísérők és effektek
408 perkusszív hang
271 képzeletbeli, szintetikus, perkusszív jellegű hang
246 tam
129 taps (claps)
93 conga és bongo
83 egzotikus ütőshangszer és hangeffekt
73 perkusszív ütés
71 átúsztatás (sweep)
65 basszusütés (bomb, percussive, sub)
45 szintieffekt

A második csoportban az elsőben található hangokat kapjuk meg, de eredeti (száraz) formában, 1818 db hangot hozzáadott effektek nélkül. A harmadikban szintén a fenti hangokat találjuk, amiből 723 darabot egy Studer A80 MK1 valódi, szalagos magnón vezettek át, 675 darabot pedig egy Neumann VMS 70 vinyl mastering vágón, így további színezéseket kapunk.

A csomag tehát rendkívül nagy méretű (973 MB), és igen sok (5930 db) jól használható mintát tartalmaz, amiket az ismertebb sampler VSTi-k formátumában dobkészletként is megkapunk. A gyártó oldalán meghallgathatjuk a demózenéket.

Ára eredetileg 60 € körül mozog, de június 26-ig 98%-os engedménnyel, mindössze 1,2 €-ért vásárolhatjuk meg a Plugin Boutique jóvoltából.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!