Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Ableton Live: Kreatív bővítmények | Az összes hír
15 Jún

Ableton Live: Kreatív bővítmények

Szerző: Bruckner Viktor | Kategória: Ableton Live | Címkék: Ableton Live MIDI effekt

Az Ableton kreatív csomagjában ingyenesen kaphatnak 8 új kiegészítőt azok, akik birtokában vannak a Live 10 Suite vagy a Live 10 Standard Max for Live-val kiegészített licencének. A Creative Extensions névre keresztelt csomagban olyan új hangszereket, MIDI modulokat és effekteket kapunk, amelyek jelentősen bővítik a Live képességeit. A letöltést a DAW böngészőjéből, vagy az Ableton honlapjáról indíthatjuk el.

Nézzük, mit tartalmaz a csomag!


Melodic Steps: Poliritmikus MIDI szekvenszer, amivel egyszerűen állíthatunk elő többritmusú, ismétlődő dallamokat vagy témákat. Szerintem a legérdekesebb része a Chance paraméter, amivel meghatározhatjuk, hogy az adott hang milyen valószínűséggel szólaljon meg.

Bass: Monofonikus analóg szintetizátor, elsősorban basszushoz. A mély, tiszta hangtól kezdve az erősen torzítottig mindent tud.

Poli: Klasszikus polifonikus (többszólamú), virtuális analóg szintetizátor beépített vintage chorus effekttel és nagyon komoly modulációs képességekkel. Ebből talán már kitalálható, hogy elsősorban a régi, legendás analóg szintik szimulálására használhatjuk.
Pitch Hack: Többfunkciós hangmagasság-változtató plugin, amivel rendkívül kreatív effekteket állíthatunk elő. Többek között képes a hangot visszafelé lejátszani, véletlenszerűen változtatni a hangmagasság-változtatás tartományát, illetve a késleltetett hullámformát saját magára visszafordítani.

Gated Delay: Szekvenszeralapú késleltető (delay), amivel érdekes, ritmusos hangokat hozhatunk létre.

Color Limiter: A nevéből már sejthetjük, hogy itt bizony egy szaturációs limiterről van szó, amivel leginkább a hardvereszközök hangzását utánozhatjuk.

ReEnveloper: Alapvetően egy többsávos tranzienseszköz, amivel a tranziensrészeket három frekvenciasávban külön-külön tudjuk befolyásolni. Vagyis egyszerűen és nagyon pontosan lehet egy adott hangból kiemelni azokat a részeket, ami tetszik, és elnyomni azokat, amik nem.

Spectral Blur: Zengetőhöz hasonló hatást teremtő effekt, ami elsősorban textúrát ad a hangnak egy légies, elmosódó lecsengéssel. Használhatjuk furcsa hangzású szobák vagy végtelen nagy űr hatásának eléréséhez.


« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!