Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: W.A. Production: InstaScale | Az összes hír
08 Jún

W.A. Production: InstaScale

Szerző: Bruckner Viktor | Kategória: Pluginajánló | Címkék: W.A. Production plugin

A Pluginajánló egy előző részében már beszámoltunk a W.A. Production zenélést, zeneszerzést, -tanulást segítő egyik szoftveréről, az InstaChordról. Most ennek testvérével, az InstaScale-lel ismerkedhetünk meg, amit elsősorban deep house, dubstep, EDM, future bass, future bounce, future house és house stílusokhoz ajánlanak, de természetesen más zenei műfajokban is jól használható.

Az InstaScale egy ú.n. MIDI plugin, vagyis önmaga nem állít elő hangot, alapvetően arra való, hogy más hangszereket (plugin vagy hardver) hajtson meg MIDI hangok előállításával. Ezzel a technikával egyszerűen megoldható, hogy a dallamunk pontosan azon a hangon szólaljon meg, amin elképzeljük. Ami különlegessé teszi, az az, hogy bármilyen zenei feladatot megoldhatunk vele mindössze 16 billentyű használatával. Vagyis nemcsak a hangokat, de az összes funkcióját vezérelhetjük MIDI billentyűzetről, de akár normál számítógép-billentyűzettel (virtuális MIDI billentyűzet) vagy dobpadokkal is.
A legalapabb funkció, hogy a beállított hangnemnek és skálának megfelelően saját maga képes kiválasztani a megfelelő hangmagasságokat. Szinte az összes ismert és használt hangnem és skála be van programozva, de ha szükséges, saját skálákat is létrehozhatunk. A skála egyes hangjai között akár egyetlen billentyű ritmusos nyomogatásával is lépkedhetünk, így soha nem fogunk hamis hangokat játszani. Ez a funkció kiválóan alkalmas basszusmenetek, vagy dallamok és szólók előállítására.

Az InstaChordban már megismert akcióbillentyűkhöz hasonlóan természetesen több módban is használhatjuk a plugint, nemcsak egy automatikus skálázónak. Akkord módban például az első leütött billentyű adja meg az alaphangot, az utána leütöttek pedig az akkordot állítják elő. Egy másik billentyűvel akár játék közben is válthatunk hangnemet vagy skálát, vagyis semmi sem áll útjába a kreativitásunknak.

A plugin kiválóan alkalmas zeneelméleti tanulásra is, hiszen nemcsak lejátssza, de meg is mutatja az egyes hangnemekben és skálákban található hangokat. Emellett zeneszerzéshez, ötletléshez is kiváló, hiszen csupán egy-két billentyű ritmusos ütögetésével különböző dallamokat csalhatunk ki belőle, ez pedig kiváló inspirációt nyújthat.

A plugin licencét most 80%-os engedménnyel, mindössze 13,8 USD-ért (11,6 EUR) vehetjük meg a gyártó honlapján vagy itt.


« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!