Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Novation V-Station és B-Station | Az összes hír
30 Máj

Novation V-Station és B-Station

Szerző: Bruckner Viktor | Kategória: Pluginajánló | Címkék: Novation V-Station B-Station VSTi

A Novation több sikeres virtuál-analóg (VA) hardverszintetizátor elkészítése után, 2003-ban úgy döntött, hogy K-Station nevű hangszerüknek elkészíti a V-Station-re keresztelt virtuális változatát. Akkoriban ez volt szinte az egyetlen olyan VSTi, amely képes volt valódinak ható analóg hangzást előállítani.

A V-Station nemcsak hangzásával, de rendkívül egyszerű programozhatóságával is hódított. A pluginben összesen 4 lapon tehetjük meg a mindenre kiterjedő beállításainkat, de sokszor minderre nincs is szükség, ugyanis 200 gyári hangzást kapunk.
Hogy egy kicsit a képességekről is szót ejtsünk, a V-Station a hardverrel megegyező, ASM (Analogue Sound Modelling) névre keresztelt hangmotort használja, ami 8 hang polifóniát, 3 oszcillátort és 8 különböző hullámformát tud előállítani. Természetesen ezek mellett megtaláljuk a szokásos zajt, PWM-et, szűrőket, LFO-kat és burkológörbéket, valamint több variánssal is rendelkező, 6 effektcsoportot. Hogy milyen egyszerű egy jó uplifting hangot előállítani vele, megnézhetjük ebben az FL Studioban készült kis videóban:
Nem véletlen, hogy rendkívüli népszerűségre tett szert az elektronikus zenék világában, de akár EDM-ben is jól használható.A B-Station az eredetileg 1993-ban megjelent hardveres analóg szinti, a Bass Station virtuális változata. Az eredeti hangszer a rendkívül sokoldalú, digitális oszcillátoraival és meleg, analóg hangzásával megszámlálhatatlan dance és elektronikus slágerben hallható akár a mai napig is. A monofonikus, két oszcillátoros szinti a mély és vastag basszushangoktól kezdve a sivító szólóhangokig mindent olyan meleg és rezonáns hangzásban állít elő, ami a mai szintikben már szinte meg sem található.

Bár mindkét hangszer egy kicsit már öregecske, és azóta jobbak is megjelentek, alacsony CPU-igényük és ehhez mérten kiváló hangminőségük még ma is jól használhatóvá teszi őket. Emellett egyszerű programozhatóságuk és híres hangzásuk miatt érdemes a licenc vásárlását megfontolni, már csak azért is, mert egy exkluzív csomagban június 1-ig mindössze 18 €-ért mindkét VSTi-t megkapjuk.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!