Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Elveszett projektek visszaállítása | Az összes hír
11 Jan

Elveszett projektek visszaállítása

Szerző: Kis Richárd | Kategória: FL Studio | Címkék: backup

Sok producertől hallom, hogy elfelejtette elmenteni a projektjét, és elveszett a munkája. Ennek több oka lehet, például áramszünet, a számítógép újraindulása, stb. Sajnos sokan nem ismerik az FL Studio Backup funkcióját, pedig ennek segítségével könnyedén visszaállíthatjuk a munkánk nagy részét.

Tételezzük fel, hogy valamilyen oknál fogva elveszett a projektünk: a Backupot megtaláljuk a Browserben. Itt húsz biztonsági mentést látunk, amelyek a mostanában megnyitott projektjeinkből vannak. A fájl nevében megtaláljuk, hogy pontosan mikor történt az automentés.Kattintsunk jobb egérgombbal a fájlra, és nyissuk meg! Amit szeretnénk, érdemes egyből elmenteni, mert ezek csak ideiglenes fájlok, később már nem lesznek elérhetőek.

Ilyenkor a fájl neve ’Untitled’-ként fog megjelenni.
A biztonsági mentések gyakorisága azon múlik, hogyan állítjuk be az FL Studiot. Ezt a Settings -> File menüpont alatt találjuk meg.A következő lehetőségek közül választhatunk:

Never (just remind every 10 min): Ez egyértelműen nem ajánlott beállítás, mert így teljesen magunkra vagyunk utalva. A program egyszer sem fog magától menteni, csupán egy üzenet jelenik meg a menü alatt, hogy ne felejts el menteni.
Ebben az esetben a Backup mappád üres marad, és nem tudod visszaállítani az elveszett projektjeid.

Rarely (every 15 min): Ez már egy fokkal jobb megoldás, mert még mindig csak negyed óránként fog menteni, és képzeljük el, hogy ennyi idő alatt mennyi munkát tudunk elveszíteni.

Ocassionally (every 10 min): Ebben az esetben 10 percenként készül backup fájlunk. Ez jó, de nem a legjobb lehetőség.

Regurarly (every 5 min): Ez már jó beállítás. Ha bármilyen crash van, csak pár percnyi munkánk veszik el.

Frequently (every 5 min & before risky operations): Ez a legjobb opció. Az FL Studio ilyenkor nemcsak 5 percenként ment, hanem minden olyan esetben, amikor valamilyen kockázatos műveletet hajtunk végre, például plugint töltünk be. Ez az egyetlen olyan opció, amikor a program lejátszás közben és plugin hozzáadása előtt is ment. A többi beállításnál a mentés csak a lejátszás leállítása után fog megtörténni.

Most már mindenki eldöntheti, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, milyen távlatokban szeretne visszanyúlni a backupjaihoz. Én mindenképp a Frequentlyt ajánlom, mert manuálisan is készíthetünk backupot a CTRL+N vagy CMD+N gyorsbillentyűk segítségével.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!