Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: FL Studio: BevezetÅ‘ | Az összes hír
07 Nov

FL Studio: Bevezető

Szerző: Kis Richárd | Kategória: FL Studio | Címkék: DAW update

Aki csak egy kissé foglalkozott zeneszerkesztéssel, biztosan belefutott már az FL Studio szoftverbe. Az Ableton Live mellett az egyik legnépszerűbb DAW (Digital Audio Workstation) a piacon, mint kiderült a Music Radar 2016-os szavazásában.

Az FL Studio - amely anno Fruity Loops néven volt jelen - rengeteg változáson ment keresztül, és nagyon megküzdött azért, hogy a gagyi jelzőt levetkőzze magáról. Sajnos sokak tudatában még mindig így van jelen, pedig a fejlesztők alaposan kitesznek magukért, hogy felhasználóbarát és workflow szempontból megbízható terméket kapjunk. Időközben elkezdtek foglalkozni a macOS felhasználókkal is, hiszen végre az „almára” is kikerült egy alfastádiumban lévő verzió, amit lehet tesztelgetni, továbbá az ötleteinket már útközben is rögzíthetjük a mobil verziónak köszönhetően.

Amiért még hatalmas plusz jár az Image-Line-nak , hogy lifetime free update-et kapunk, tehát, ha egyszer megvettük a szoftvert, akkor örökké ingyen frissíthetjük a legújabb verzióra.

Jelenleg a 12.3-as verziónál tartunk. A 2015 áprilisában megjelent 12-es frissítés volt talán az eddigi legnagyobb az Image-Line életében, mert az egész DAW vektoriális felületet kapott, így mára szinte az összes beépített plugin átméretezhető, ezen kívül új, szebb és modernebb felületet is kaptak a felhasználók örömére.Érdemes említést tenni a teljesen új mixerről is, mely szintén átméretezhető, így kedvünk szerint tudjuk elhelyezni a monitorunkon, akár fullscreenben is. Fejlődött vizuálisan és kapott egy Reason-höz hasonló elveken alapuló kötözgetési lehetőséget, amely persze nem olyan látványos, azonban megkönnyíti a tájékozódást.

Végül, de nem utolsó sorban már találkozhatunk a Transient Processorral is. Nevéből kikövetkeztethető, hogy a tranzienseinket tudjuk befolyásolni, ezzel pedig számos kiváló, új lehetőséget nyújt.Természetesen ezek csak a legfontosabb, legérdekesebb frissítések, emellett temérdek apró változás is bekerült az FL-be, annak érdekében, hogy kényelmesen és gyorsan dolgozhassunk.

A további cikkekben szeretnék bemutatni nektek egy-két újítást és képességet, legyen szó sound design-ról, sampling-ről, mixingről vagy masteringről. Remélem, meghoztam a kedvetek. Nézzetek rá a megújult FL Studiora!

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!