Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Még három napig: The Wall a Boz Digital LabstÅ‘l | Az összes hír
26 Okt

Közel tíz éve meg vagyok győződve arról, hogy a Massey L2007 nevű terméke a legtisztább és legtranszparensebb hangzású brickwall limiter a világon. Újabb és fejlettebb algoritmusok jöttek-mentek, de hangzásban egyik sem közelítette meg.


A Waves termékek a klasszikussá vált L2-hoz hasonlóan kényelmetlenül pumpáltak és torzítottak, illetve maszatoltak a középmély tartományban. A FabFilter Pro-L pluginje hasonló gyerekbetegségben szenved, bár nem olyan reménytelenül, mint az L3. Az iZotope Ozone limiterét pedig egyszerűen nem szeretem, mert szerintem nagyon lebutítja a hangzást.

Talán a HOFA IQ-Limitere közelítette meg leginkább a kedvencemet, de nem estem kétségbe, hogy azonnal le kell cserélnem…

Így voltam ezzel folyó év október elejéig, amikor az egyik titkos favoritomnak számító szoftverfejlesztő cég, a brit illetőségű Boz Digital Labs be nem jelentette újabb nagy dobását, a The Wallt, amit rögtön megvásároltam. Nemcsak masteringre szánt brickwall limiterről van szó.

Nos, arról kell beszámolnom, hogy szűk két hét alatt a régi kedvencem egyeduralma meginogni látszik a stúdióm virtuális részében. Már első találkozásunkkor tetszett a rendkívül intuitív grafikus interfész.

Két különböző algoritmus közül választhatunk: a Smooth jelzésű nagyon kellemes és tiszta hangzású, azonban az Agressive változatot egyszerűen nem értem, pumpál és rendkívül rondán torzít. (Remélem, a fejlesztők javítanak rajta.) Mindenesetre a Smooth verzió nagyszerű hangzása minden kritikát feledtet. Rendkívül transzparensen dolgozik és szinte hallható mellékhatás nélkül végzi el a komprimálás eme extrém formáját.

A Flavor feliratú potméter valóban a Release Time paramétert takarja. Választhatunk a gyors, ám hangos vagy a visszafogott, de halkabb processzálás között. A plugin nagyszerűségéhez hozzátartozik a többszörös túlmintavételezés (Oversampling). Nyolcszoros szorzóval dolgozva megizzasztjuk a processzorounkat, ennek eredménye pedig a kristálytiszta magas tartomány.

Mindnekinek üzenem, hogy tegye félre a kedvenc limiterét és fülelje meg ezt a kiváló terméket, illetve siessen, mert csak október 29-ig, azaz még három napig akciósan, 39 dollárért juthat hozzá.

Beharangozó videó

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!