Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Template projekt készítése | Az összes hír
20 Jún

Template projekt készítése

Szerző: Bakonyi Bálint | Kategória: Ableton Live 9 | Címkék: DAW Template

Sok időt spórolhatunk egy új track megírásakor, ha az elején nem kell mindig a szokásos lépéseket végrehajtanunk. Ha már van kialakult stílusunk, nélkülözhetetlen VST-ink, akkor jó szolgálatot tesz egy Template (magyarul sablon) projekt legyártása, ugyanis így csak egyetlen egyszer kell beállítanunk/betöltenünk azt, amit egyébként minden új számnál.

Képzeljük csak el, mennyivel könnyebb lesz belevágni egy dalba, ha az Ableton betöltésekor már rendelkezésünkre áll egy Sidechain csatorna, a megszokott Reverb/Delay beállításaink, egy Kick, vagy akár egy teljes ritmusképlet MIDI-szekvenciája.

A teendőnk pofonegyszerű:

1. Nyitunk egy új projektet.

2. Személyre szabjuk, azaz betöltünk/beállítunk mindent, amit rendszeresen használunk.

3. A Preferences – File/ Folder menüpontban nyomjunk egy Save-et a 'Save Current Set as Default' sorban.Ettől kezdve ez a beállított állapot fogad majd minket a program megnyitásakor.

Érdekesség: Több ismert előadó úgy teremti meg az ő összetéveszthetetlen és egyedi hangzását, hogy egy teljes, kész tracket használ Template-ként. Minimális változtatásokat végrehajtva máris megvan az új, saját hangzású Beatport TOP 100-as sláger.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!