Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: iZotope Pro Audio Essentials – “Apa tökéletes hallása vagyok.” | Az összes hír

Ki ne akarná elsajátítani a kompresszor, az EQ, vagy bármely eszköz magabiztos használatát?! A fórumokat bújó producerpalántáknak üzenjük: nem létezik tökéletes beállítás.

A “jó halláshoz”, a jó keveréshez és végső soron a szakemberré váláshoz vezető út rengeteg gyakorlással van kikövezve. Az iZotope is tudja ezt, ezért nagy örömünkre előrukkolt egy online, játékalapú audiokurzussal, mellyel szórakoztató módon edzhetjük a hallásunkat és játékosan tanulhatjuk ki (egyelőre csak) az EQ-zás csínjá-bínját.

A Pro Audio Essentials nemcsak móka, hanem precízen összeállított oktatóanyag is, különösen ami a tutorialokat illeti. Három fontos témakört mutatnak be a videók: az EQ használatát, a komprimálást, valamint a digitális audioszerkesztés alapjait. Utóbbi kettőnek még csak az oktatóvideói elérhetőek, EQ-témakörben azonban már tesztek és gyakorlatok is rendelkezésünkre állnak.

Az Equalization témakör Explore menüpontjában különböző trackeket kiválasztva tesztelhetjük a hangszerek frekvenciatartományának változását. A Practice menüpont alatt értelemszerűen gyakorolhatjuk a korábban tanultakat, itt ugyanis négyféle tesztnek vethetjük alá magunkat, melyeknek természetesen az a lényege, hogy a végén minél kisebb dB-különbségek felismerésére legyünk képesek egyre “műveltebb füleink” segítségével. A következő lépés a Challenge menüpont, ahol szó szerint kihívásokkal szembesülünk Level 1-tól Level 4-ig: időre kell teljesítenünk a feladatokat. Reméljük, mielőbb elkészül a további két témakör Explore, Practice és Challenge menüpontja is.

Összeségében a Pro Audio Essentials egy remek lecke- és tesztsorozat fantasztikus videótartalommal EQ-ról, kompresszorról és az elektronikus zeneszerkesztés alapjairól. Mindenképp fülhallgatóval vagy stúdiómonitorokat használva érdemes kipróbálni!

Próbáld ki itt!


« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!