Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Klasszikus Moog hangzás kompakt kivitelben: Minitaur | Az összes hír

Úgy látszik, a Moognál továbbra is komolyan gondolják a basszusszintetizátorok tervezését. A Minitaur újabb minőségi alternatíva azok számára, akik hisznek abban, hogy egy karakteres basszusfutam meghatározhatja egy dal sikerét.

A Minitaur a Taurus-család első olyan tagja, mely nincs lábpedálokkal ellátva. A fekete színben pompázó, letisztult külsővel megáldott eszközre az egy potméter/funkció kialakítás a jellemző. Ez az elrendezés a klasszikus szintik világát idézi, hát még a Minitaurból kihozható hangzások! A gyártó szerint a kis méret ellenére az új modell a Taurus-család többi tagjához hasonlóan vastagon, markánsan szólal meg, így a Moog-fanok nem fognak csalódni az új jövevényben.

A Minitaur megszólaltatásához csupán egy MIDI-billentyűre van szükségünk, melyet a bemenetre kötve máris kezdődhet a stúdió falainak remegtetése (a szomszédok nagy örömére). A VCO-nkénti két oszcillátor (az eredeti Taurusokból ismert fűrész-, illetve az újonnan behelyezett négyszögjel) lehetővé teszi a Moog Taurustól megszokott hangzások kikeverése mellett egészen új karakterű basszushangok létrehozását is (a négyszögjel révén), de a kettő egyvelegéből is meglehetősen egyéni variációk hozhatók létre.

A Minitaur vintage hangzása ellenére igen korszerű funkciókkal is fel lett ruházva, így a MIDI-bemenet mellett USB-aljzattal is rendelkezik, melyen keresztül szintén vezérelhetjük az eszközt MIDI-leütésekkel. A klasszikus megszólaláshoz a Moog Ladder Filter is hozzájárul, melynek állítható a rezonanciája, sőt mi több, sok egyéb paraméterhez hasonlóan MIDI-n keresztül LFO-val is vezérelhető. Akinek ez még nem lenne elég: külső jel bekötésére is lehetőségünk nyílik (filterezés céljából), és az igazi vasfüggők CV jellel is vezérelhetik a Pitch, Filter, Volume és Gate paramétereket. Egy kis kóstoló:

Kapcsolódó cikkek: Már kapható a Moog Filtatron iPhone-ra!   A Moog újabb nagy dobása: Slim Phatty   

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!