Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Audio Xciter – Új, ingyenes app az Aphextől | Az összes hír

Audio Xciter – új, ingyenes app az Aphextől Az Aphex nagy múltra tekinthet vissza az audió jelfeldolgozás és minőségjavítás terén. Stúdiótechnikai eszközeik számtalan világhírű előadó dalainak kölcsönöztek már páratlanul szépen csengő hangzást. Olyan legendás zenészek munkáinak keverésében játszottak szerepet az Aphex cég termékei, mint a Led Zeppelin vagy épp Bruce Springsteen.

Az excitereiről, rendszerprocesszorairól, mikrofonelőfokairól ismert gyártó is úgy döntött, ideje alkalmazkodni a kialakult trendekhez, így nem csak a hagyományos értelemben vett stúdiókörnyezetre szabott termékekkel rukkoltak elő, hanem az új, okostelefonok és táblagépek uralta világban is megérett az alkalom arra, hogy valami igazán hasznos és hatásos eszközzel hívják fel magukra a zenekészítők figyelmét.

Nem is tehették volna ezt látványosabban, minthogy a cég legjellegzetesebb és leghatásosabb eredményekkel kecsegtető terméktípusára, az exciterre helyezték a hangsúlyt digitális környezetben is! Az iOS-alapú eszközök felhasználói mostantól bármilyen lejátszani kívánt audió anyaguknak professzionális, részletgazdag megszólalást kölcsönözhetnek az Apple-platformra fejlesztett új Audio Xciter app segítségével.

A cég vezetőjének, David Wienernek mindig is eltökélt szándéka volt, hogy segítse a zenészeket abban, hogy dalaikat, sávjaikat a lehető legjobb minőségben szólaltassák meg, rögzítsék. Az új app is e cél szellemében készült. Természetesen napjainkban már bevett marketingfogásnak bizonyul az, hogy a múltban legendás státuszt elért hardware eszközök tudásával kecsegtető szoftvereket kínálnak a gyártók, így a felhasználók egy része vélhetően már szkeptikusan áll az ehhez hasonló ígéretekhez, azonban fontos leszögezni, hogy sok gyártó valóban minőségi eredményekre képes eszközöket kínál már digitális környezetben is.

Az új Audio Xciter iOS környezetben futtatva dinamikailag és minőségileg is nagy mértékben javítja a megszólaltatni kívánt audio anyagot, legyen szó akár saját zenénkről, egy podcastről vagy egyéb tetszőleges hangfájlról.

Az Audio Xciter app kezelőfelületén hasonló paramétereket találunk, mint a stúdiókból ismert Aural Exciter rack modelleken. A rack verzióhoz hasonlóan itt is két szekcióra, az Aural Exciterre és a Big Bottomra osztható az app működése, melyekből az előbbi a közép és magas tartománybeli felharmonikusok generálására, míg utóbbi a mély hangok dúsítására szolgál. A Harmonics funkció az app esetében pontosabb behatárolást tesz lehetővé (a rackes C2 modellen csak a "normal" és "high" tartományok közül választhatunk). A Drive paraméter dögös, vaskos sound létrehozására alkalmas; az AE kezdetű paraméterekkel teresebb hangzást állíthatunk elő.

Az eddig olvasható beszámolók és felhasználói vélemények szerint az Audio Xciter teszi a dolgát – próbáljátok ki Ti is! Ingyenesen letölthető a próbaverzió, mellyel naponta 15 percnyi audió anyagot engedhettek át az appon. Ha megtetszett, 2,99 USD bevezető ár (június 31-ig) fejében tiétek lehet az Audio Xciter Basic verzió, melyben nincs időkorlát; ha pedig még részletesebben paraméterezhető exciter szoftverre vágytok, az Audio Xciter Studio verzióban (bevezető ár: 7,99 USD június 31-ig) több beállítási lehetőség kínálkozik a még makulátlanabb megszólalás elérésére.

Az app letölthetőinnen.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!