Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Griffin StudioConnect – audió és MIDI interfész iPadhez | Az összes hír

A Summer NAMM 2012-es újdonságai között csemegézve nem meglepő, hogy több izgalmas, a táblagépes zenélést elősegítő termék is felbukkan. Ezek közül az egyik legérdekesebb koncepció a Griffin által létrehozott StudioConnect, mely segítségével komplett zeneszerkesztő állomássá varázsolhatjuk iPadünket!

Egyre több hasznos és gyorsan kezelhető app jelenik meg iOS-platformra. A legkorszerűbb hardware-es tulajdonságokkal és funkciókkal ellátott Apple táblagépekről és okostelefonokról mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy kiválóan alkalmasak zeneszerkesztésre, és sok esetben a "hagyományos" digitális rendszereket kenterbe is verik hordozhatóságukkal, valamint az érintőképernyőnek hála közvetlen, könnyű vezérelhetőségükkel.

Ezt felismerve több gyártó is kiemelten foglalkozni kezdett az iOS-platformra való fejlesztéssel – a Griffin Technology pedig olyan lépést tett, melynek köszönhetően már egy és ugyanazon eszközzel valósíthatjuk meg tetszőleges külső audió jel felvételét (monó vagy sztereó módban), csatlakoztathatunk MIDI-billentyűzetet vagy dobpadot, illetve kifelé is küldhetünk például MIDI-szinkronjelet vagy leütéseket valamilyen hangmodulnak.

Nos, ez még nem minden, hiszen a StudioConnect az eddig felsorolt funkciók mellett dokkolóként is szolgál; elhelyezhetjük benne iPadünket, úgy, hogy a behelyezést követően csak a 30-pines Apple dock connector kábelt kell csatlakoztatnunk az eszközbe, és máris megvalósítottuk az audió és MIDI ki- és bemenetek használatához szükséges összekötettetéseket! Egyszerűen hangzik? Az is!

Úgy tűnik, az ilyen és ehhez hasonló segédeszközökkel a táblagépes muzsikálás tényleg egyeduralomra törekszik! Szerencsére a StudioConnect pont olyan flexibilitást nyújt, amely alkalmassá teszi az iPadeket arra, hogy hagyományos stúdiókörnyezetbe is integráljuk őket. Gondoljunk csak bele, példának okáért utazás közben nekiállhatunk egy dal összerakásának kedvenc iPades szoftverünkön, lefektethetjük az alapokat, majd hazaérve házi stúdiónkba, vagy bárhova, ahol rendelkezésre állnak MIDI-vel vezérelhető hangmodulok, szintetizátorok, tovább folytathatjuk az építkezést, minőségi hangforrásokat bevonva a játszmába. Zseniálisan hangzik! Azt azért változatlanul reméljük, hogy a dinamikus technológiai fejlődésnek nem az lesz a vége, hogy a dalokat is az eszközök generálják majd helyettünk...

A Griffin StudioConnect tehát egy olyan iPad-dokkoló, amely magában foglal 1/4"-os monó, 3,5mm-es sztereó bemeneteket, vonali szintű sztereó RCA kimenetet, előlapra elhelyezett 3,5mm-es sztereó fejhallgató kimenetet, MIDI ki- és bemeneteket, sőt mi több, 10 W-os töltőként is funkcionál!

További információ: http://store.griffintechnology.com/studioconnect-na17132 További infók itt!

Kapcsolódó cikkek: Ignite - Pofonegyszerűen kezelhető DAW megoldás   Már kapható a Moog Filtatron iPhone-ra!   Akai + iOS = Az eddigi legtutibb stúdió iPadre!   

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!