Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Ignite - Pofonegyszerűen kezelhető DAW megoldás | Az összes hír

Az A.I.R. Music Technology munkatársai megelégelték, hogy zenészként nem találtak egy olyan DAW szoftvert sem, amellyel akadálymentesen, gyorsan és hatékonyan meg tudták volna valósítani ideáikat, ezért az idei Summer NAMM 2012-re időzítve előrukkoltak egy olyan zenekészítő szoftverrel, mely ígéretük szerint minden eddiginél biztosabb és könnyebben használható megoldást kínál a számítógépes környezetben alkotók számára.

Az elképzelés a következő volt: az aktuálisan kapható DAW-okkal kapcsolatos saját tapasztalataikra alapozva kívántak létrehozni egy olyan zenekészítő szoftver-környezetet, ami áthidalja mindazokat a nehézségeket, körülményes munkálatokat igénylő szoftveres sajátosságokat, amelyek a napjainkban elterjedt DAW szoftverekre oly jellemzők. Ezek a tulajdonságok a komplikált kezelőfelületi elrendezésből és a zenészektől sok esetben idegen, műszaki gondolkodásmódra alapozott kezelési módokból adódnak.

Az A.I.R. Music Technology összes tagja zenész, így első kézből tudtak az említett hiányosságokra koncentrálni az Ignite megalkotásakor, hiszen saját maguknak írták a szoftvert. A készítők elmondása alapján saját felületük megalkotásakor mindazon tulajdonságokat kívánták mellőzni, melyek - tömören fogalmazva - az elképzelések megvalósításakor, rögzítésekor visszazökkentik a felhasználókat a szoftverek rideg, sokszor nehezen érthető világába, ahelyett, hogy fokoznák az ember alkotókészségét, elősegítenék a készülő dal további összetevőinek létrehozását.

Az Ignite abban a szellemben készült, hogy a lehető leghatékonyabban fektethessük le vele zenei ideáinkat, újszerű stílusban, mindenféle időigényes melléktevékenységet, beállítások hosszú sorát mellőzve. A megvalósítás lényege a nem-lineáris Arranger felület, mely gyakorlatilag helyettesíti a DAW-okra jellemző klasszikus timeline-t és a sávokból álló elrendezést. Egy MIDI-billentyűzet csatlakoztatásával máris megkezdhetjük ötleteink rögzítését. Az így kapott szekciókat később dal formátumba önthetjük; group-okba rendezhetjük, igény szerint összepárosíthatjuk.

Az egyszerű, sallangmentes zenei önmegvalósítás érdekében az Ignite felületét a lehető legegyszerűbben áttekinthetővé és könnyedén érthetővé kívánták varázsolni a készítők - ennek szellemében a bonyodalmas almenük alkalmazása helyett tab-ek formájában érhetjük el mindazon funkciókat, melyek feltétlenül szükségesek a teljes körű zenei munkálatokhoz. A dalösszetevők rögzítése gyakorlatilag abból áll, hogy kiválasztunk egy instrument-et, MIDI-kontrollerünkön feljátsszuk a kérdéses hangszerrel játszani kívánt szólamokat, Piano Roll-ban elvégezzük az esetlegesen fontosnak tartott editálási lépéseket, majd az így kapott szekciókat (clip-eket) dal formátumba rendezzük, mindezt egy könnyen átlátható, megnyugtatóan egyszerű felületen. Az A.I.R. új szoftvere a folyamatokat tekintve nem hoz semmilyen világmegváltó átttörést; lényege a legfontosabb részfolyamatok leegyszerűsítésében rejlik. Az Ignite emellett a világhálón történő kollaborációt támogató funkciókkal is el van látva.

Felmerül a kérdés, hogy virtuális hangszerek szintjén mit nyújt az új Ignite: nos, a szoftverhez tartozó hangszereket mind-mind az A.I.R. fejlesztette, és eredetileg Pro Tools környezetbe szánták őket a készítők. Az A.I.R. számos expansion kit-et is kínál majd a jövő Ignite-felhasználó számára. Az előzetes beszámolók alapján igényes hangszínekkel érkezik majd az Ignite, melyeket az A.I.R. kiegészítő hangszíneivel bővíthetnek a felhasználók.

Az inMusic csoport (a teljesség igénye nélkül: AKAI Professional, Alesis, Ion, M-Audio, MixMeister, Numark stb.) tagjaként az A.I.R.-től folyamatos fejlesztésekre számíthatunk, ugyanis az év második felétől az Ignite minden M-Audio MIDI-billentyűzet alaptartozékát fogja képezni. Vélhetően a cégcsoport más termékeinek bundle szoftvereként is visszaköszön majd az A.I.R. új zenekészítő szoftvere.További infók itt!.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!