Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Már a Reason is bővíthető külső fejlesztők hangszereivel! | Az összes hír

Reason-felhasználók sokaságát tartja lázban a svéd Propellerhead új fejlesztése, melynek segítségével immár a népszerű zeneszerkesztő szoftver is használható lesz akár külső fejlesztők virtuális hangszereivel is.

A Rack Extensions révén lehetőségek széles tárháza várja a megrögzött Reason-fanatikusokat - továbbra sem VST hangszerekkel való kompatibilitásról beszélünk, hanem a Reason saját, teljes értékű "rack" hangszerválasztékát egészíthetjük majd ki a Propellerhead és egyéb külső fejlesztők által kreált új hangszerekkel.

Olybá tűnik, hogy a Propellerhead számára jó példát nyújtott az Apple marketingmodellje, és ahelyett, hogy végül a VSTi-kkel való munkát integrálták volna a Reasonbe, a felhasználók érdeklődését saját webshopjukra irányították egy tudatos döntéssel, miszerint a Rack Extensions szabvány megjelenésének hatására bezsongott ütemcsiholók sokasága csak és kizárólag a Propellerhead Webshop felületén vásárolhatja meg az áhított Rack Extension kiegészítő virtuális hangszereket.

Ez a döntés természetesen garantálja azt is, hogy kizárólag minőségi kialakítású és stabil működésű hangszerekkel egészíthetjük ki a jövőben Reason-palettánkat, melyek megfeleltek a Propellerhead minőségi követelményeinek. Az elképzelés igen impozáns, tekintve, hogy a gyártó ígérete szerint ugyanolyan egyszerűen használhatjuk majd a Rack Extension hangszereket is, mint ahogyan azt a gyári Reason modulokkal tennénk. Természetesen a hangszerek projektbe való behelyezése is teljesen azonos módon fog történni, mint a gyáriak esetében. Csak húzzuk be a kívánt hangszert, és kössük be a virtuális kábelekkel a megszokott módon.

A Propellerhead nem volt rest várni, és máris előrukkolt egyrészt a Reason 6.5-ös verziójával, mely felületet biztosít a Rack Extensions szabvány használatára, másrészt pedig rögtön három ígéretes extension-t is kínál a felhasználók számára.

A Polar egy harmonizer és pitch-shifter effektus, mely a sztereó kép szélesítésére is alkalmas. Segítségével transzparens hangmagasság változtatást érhetünk el, de kísérletezhetünk űrbéli hangzások kikeverésével is.

A Pulsar LGM-1 egy kétcsatornás modulációs LFO és szintetizátor egyben. A Reason sokoldalú modulációs összeköttetések kialakítására alkalmas, és az új Pulsar radikálisan növeli a lehetséges variációkat. Az LFO-kkal sűrűn dolgozók imádni fogják az új Rack Extension-t, ugyanis számtalan újító szellemű funkciót kínál a paraméterek LFO-val történő modulálására. Szintetizátor mivoltát tekintve sem elhanyagolható eszköz a Pulsar, hiszen a manapság oly népszerű wobble basszusok mellett szépen csengő pad-eket is tartalmaz!

A Radical Piano a harmadik az eddig bemutatott Propellerhead Rack Exstensionök közül. Az új hangszer a minta-alapú megszólalást és a fizikai modellezést vegyíti, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy száz százalékig saját zongora hangszíneket keverjenek ki az említett módszerek együttes használatával. Olyan finomságokat is kínál továbbá az új Reason zongora modul, mint az audio routing, mely a zongorával együtt rögzített vokálok hatását kelti, vagy a Character paraméter, mely egy csapásra határozottá teszi a kezdetben szolid zongorafutamot.

További információ a gyártó weboldalán.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!