Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Vermona Perfourmer 2 - Négy analóg szintetizátor egy fedél alatt! | Az összes hír

Sokunk számára a Vermona névről főleg a vintage DRM dobgép jut eszünkbe, pedig a német gyártó a szintetizátorok terén is jeleskedik. Ezúttal 2003-ban piacra dobott, négy analóg hangkeltőt tartalmazó rackes eszközük második generációs változatát mutatták be a nagyérdeműnek.

A Perfourmer 2-t elnézve a legszembetűnőbb különbség a 7U-s rack méretezés és a hagyományos Vermona dizájnnal való szakítás. A Perfourmer 2-n első blikkre rengeteg tekerő potenciométer található, melyek egyből izgalmassá teszik az eszközt az analóg hangkeltők szerelmesei számára.

Két különféle méretű és színű vezérlő potméterrel alakíthatjuk az egyes hangkeltő szekciók hangzását, a Vermonától megszokott funkciónkénti vezérlő kiosztással. Ez a felállás felhőtlen analóg jammelést tesz lehetővé, pláne, hogy az eszközön akár sötétben is remekül nyomon követhető a működés, a hangok triggerelését jelző piros LED-ek, valamint az LFO működését jelző zöld LED-ek révén.

A Perfourmer négy önálló analóg szintetizátor szekcióval rendelkezik, melyek egy-egy oszcillátort, filtert és burkológörbe-generátort tartalmaznak. A használati módtól függően e négy szekció polifonikus módban összegezhető is – a háromállású kapcsolók segítségével az első kivételével mindegyik szintetizátor szekciónál beállítható, hogy az előzőhöz hangoljuk annak LFO-ját vagy VCO-ját. Az első szintetizátor partnál ezt a kapcsolót egy 440Hz-es kapcsoló helyettesíti, mely a helyes hangolást szolgálja. Ötféle oszcillátor használata adott: Sine, Triangle, Saw, Square és Noise. A fentebb felsorolt funkcióknak hála az eszköz akár 4-hang polifonikus FM szintetizátorként is alkalmazható.

A Vermona Perfourmer 2-höz opcionálisan CV és Gate aljzatok is választhatók, így a szó szoros értelmében vett klasszikus analóg környezetben is használhatjuk, vintage szekvenszerrel. Ez a funkció vérbeli analóg szörnnyé avanzsálja a Perfourmert.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!