Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Új iPad szintetizátor app újdonság a Waldorftól | Az összes hír

Már az elektronikus zenei körökben kultikus szintetizátor-gyártó, a Waldorf is elkezdett nyitni a táblagépek felé – a legfrissebb hírek szerint a Largo-val és Rolf Wöhrmann-nal karöltve kezdték meg a rohamosan fejlődő platformra való App fejlesztést, méghozzá egy wavetable alapú szintézist kínáló szoftverrel.

A táblagépek hordozhatóságuk, könnyű kezelhetőségük révén érthető módon robbanásszerű fejlődésen mennek keresztül, melyből a zeneipar sem maradhatott ki. Mára számtalan neves és kevésbé ismert gyártó fejleszt érdekesnél érdekesebb zenei szoftver koncepciókat iPad-ekhez, illetve egyéb táblagépes platformokhoz.

Nem is csoda hát, hogy a wavetable szintézis területén szerzett érdemei révén közismertté vált Waldorf is lépést akar tartani a technikával. Az új fejlesztés lényege a tipikus wavetable szintézistől merőben eltérő megközelítésben rejlik - a nyárra tervezett megjelenésű iPad szintetizátor app-ban már nem lesznek megkötések az alkalmazott hullámformákat és azok hosszát illetően. Az alkalmazás várhatóan számos hardveres MIDI interfésszel, köztük a Core MIDI-vel is képes lesz majd együttműködni.

A beígért funkciók sora igen meggyőző, melyek között (a teljesség igénye nélkül) megtalálható az Audio Copy/Paste, a KORG WIST vezetéknélküli kommunikációs protokoll támogatása, illetve a még fejlesztés alatt álló AudioBus szabvánnyal való együttműködés lehetősége is. Érdemes lesz odafigyelni a nyárra ígért táblagépes alkalmazásra, mely a sound designer-ek, muzsikusok számára várhatóan igen érdekes módszerek használatát teszi majd lehetővé.

További infók a Waldorf weboldalán.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!