Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: A Waldorf tovább pulzál: Pulse 2 | Az összes hír

A német gyártó Pulse névre hallgató monofonikus szintetizátorának második verziójáról rántotta le a leplet az idei NAMM Show-n. A Pulse 2 elődje megfizethető ára, analóg basszus és lead hangjai révén vált közkedveltté az elektronikus zenét, főleg techno-közeli stílusokat művelők körében. A 90-es években készült számtalan produkcióban köszönt vissza a szóban forgó hangszer. Igen sok stúdió rack-szekrényeiben találkozhattatok már a Waldorf különböző modelljeivel. A három oszcillátorral és egy arpeggiatorral rendelkező Pulse 100 beépített patch programot kínált a technoid felhasználóknak.

A második verziót elnézve szembetűnő különbség az asztali kivitel, valamint a látványos külső – le sem lehetne tagadni a technós múltat. Az új üdvöske megjelenése a cég pár évvel ezelőtti modelljére, a Blofeldre hajaz. Üdítő látványt nyújt a fémház, a fémből készült potméterek és a nagy méretű LCD-kijelző összhangja.

A Pulse 2 elődjéhez hasonlóan valós analóg filtert tartalmaz, melynek segítségével vaskos, tekintélyt parancsoló hangzás érhető el. A második modell már highpass (felüláteresztő) és bandpass (sáváteresztő) módban is képes üzemelni, ami jelentős változás az eredeti modell tudásához képest. Az új funkciók között a Filter FM-et és a Ring Modulationt is megtaláljuk, melyek hozzájárulnak a vadabb hangzások létrehozásához – ha vaskos bassline-okra, hangsúlyos elemekre vágytok, és nem zárkóztok el a drasztikusabb karakterű hangoktól sem, érdemes lesz szemmel tartanotok az új Waldorf-kicsike érkezését. A Pulse 2 megjelenése nyárra várható. További infók a Waldorftól.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!