Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Újjászületés MPC-módra: Renaissance | Az összes hír

Érdekes ütemcsiholó koncepcióval igyekszik az Akai Pro a hip-hop muzsikusok szívét meghódítani. Az MPC modellek révén a gyártó neve vitathatatlan alapfogalommá vált beatmaker körökben, azonban az elmúlt években a számítógépes megoldások drasztikus elterjedése miatt kénytelen volt olyan eszközökkel is előrukkolni, amelyek az MPC-stílusú zenélést hivatottak elősegíteni DAW-környezetben.

Ennek folyományaként a jól bevált MPC modellek mellett több kontroller, dobpad jelent meg az Akai kínálatában az elmúlt években. Ezek segítségével könnyedén vezérelhetővé váltak a DAW-szoftverek – csak egy jó szoftveres samplerre volt tehát szükség. A piacon manapság számos dobpad alapú kontrollert lehet kapni, tehát már kisebb költségvetésből is megoldható a dobpadcentrikus, minta alapú zenélés. Az MPC-kre jellemző hangminőséget, jellegzetes hangzáskaraktert azonban sokan jogosan hiányolják a szoftveres megoldásokból.

Az Akai Pro ezt a problémát kívánja most orvosolni hibrid, szoftveres alapú rendszerével, mely egyrészt az MPC-munkakörnyezetre épít, másrészt pedig hozza a számítógépes alapú muzsikálás minden előnyét, köztük a könnyű szerkesztést és az átlátható építkezést. Hip-hop körökben szinte mindenki ódákat zeng a klasszikus MPC-60, illetve MPC-3000 vastag, kellemes hangzásáról. E két eszközzel számtalan örökzöld nóta készült már az elmúlt két évtized folyamán. Az MPC Renaissance megalkotásakor a vintage karakter iránti igényre is gondoltak a tervezők, így az új rendszert olyan önálló audio kimenetekkel látták el, melyek a két említett masinára hajazó hangzáskaraktert biztosítanak a készülő dalnak.

Az MPC Renaissance tehát a gyártó válasza a Native Instruments MASCHINE platformjára, illetve az egyéb kontroller alapú zeneszerkesztő megoldások elterjedésére. Úgy tűnik tűnik tehát, hogy az Akai Pro sem szándékozik szó nélkül hagyni az új beatmaker trendek alakulását, és most ezzel a tekintélyt parancsoló eszközzel kívánja öregbíteni hírnevét a 21. század ütemgyárosainak köreiben.
További infók a link alatt.

AraabMuzik, Sean C és LV meg is mutatja:És AraabMuzik még egy kicsit:

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!