Controller books
ableton live, kézikönyv + tippek és trükkök
7 500 Ft
5 250 Ft

Kedvezményes
kiadói ár

Raktáron Házhoz szállítás (2-4 munkanap)

Megrendelem

Szerző: Simon Millward

Méret: 170 x 240 mm

Terjedelem: 470 oldal

Kivitel: cérnafűzőtt, keménytáblás

Megjelenés: 2010 december


Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig Cubase 5 - A kezdőtől a profi szintig

Cubase 5

Kezdőtől a profi szintig

"1990-ben használtam először Cubase-t, akkor még egy Atari ST gépen csak MIDI-alkalmazásként. Azóta szinte minden kicserélődött a stúdiómban, csak a Cubase maradt, persze már a legfrissebb változatot használom. Ez a szoftver számomra egy igazán kreatív, átlátható platform, ami központi szerepet tölt be munkáim során, legyen szó zeneszerzésről, kottaírásról, felvételről vagy keverésről. És most itt van hozzá egy teljes körű magyar kézikönyv, amely nem hiányozhat a lelkes Cubase-felhasználók és a profi stúdiók polcairól sem."
Zságer Balázs, Zagar

"Kedves Cubase 5 Felhasználók!
A nevem Lepés Gábor – vagy ahogyan többen ismernek, LEPE – zeneszerző, hangmérnök, producer és amolyan mindenes vagyok a magyar könnyűzene színes palettáján. Ebbéli tevékenységeim során immár csaknem 20 éve dolgozom különböző digitális audió "workstation"- ökkel. Ezek közül is az egyik kedvencem a Steinberg cég Cubase nevű zenei programja, melynek segítségével többek között számos Ákos és Balkan Fanatik lemezt készítettünk már alkotótársaimmal. Szinte a kezdetek óta együtt "gyarapodott a tudásunk" Mr. Cubase-zel. Örömmel lapoztam hát bele a Cubase 5 kézikönyv magyar nyelvű változatába, melyet ezúton ajánlok szeretettel mindenkinek – a kezdőtől a profi felhasználókig –, aki segítséget szeretne kapni a program használatához vagy akár csak ismerkedni kíván vele."
LEPE, Balkan Fanatik

"Végre eljött az idő, amikor az igazán fontos, hiánypótló szakirodalom megjelenik magyar nyelven is. Ez a könyv A-tól Z-ig átveszi a ma használt digitális audió munkaállomások méltán egyik legnépszerűbbikét, a Steinberg Cubase-t, és amellett, hogy kellő részletességgel merül el a programban, megfelelően koncentrált és lényegretörő tud maradni."
Deák Ambrus (AMB), imPro School

A Cubase a zenekészítés és a hangfelvétel alapvető professzionális rendszere. Méltán elismert felhasználó-barátsága, rugalmassága és újszerű dizájnja miatt.


E könyv célja, hogy a legjobbat hozhassuk ki a szoftverből. A Cubase 5 kézikönyv – Kezdőtől a profi szintig nem a használati utasítás újrakadása. Biztosítja a szükséges információkat ahhoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül kiismerhessük a szoftvert, de ami még fontosabb: haladó módszerekre világít rá, és emellett széles körű elméleti tudást biztosít a minél magasabb színvonalú eredmény elérése érdekében.

 

Az érintett témák között szerepel a felvétel, a szerkesztés, a Project ablak kezelése; a vágás és loopolás a Sample szerkesztőben; MIDI-szerkesztés; keverés és masterelés a Mixerben. Emellett szó esik felvételi módszerek ről, EQ-ról, kompresszióról, gatingről, limitingről, plugin effektekről, automatizációról, surround hangról, pattern alapú elrendezésről, kvantálásról, ütemdizájnról, audio warpingról, hangmagasság korrekcióról, tempókezelésről, szinkronizációról, média menedzsmentről és VST-hangszerekről.

 

A könyvben számos útmutatást, tippet és gyakorlatot találunk, valamint tartalmaz egy átfogó linkgyűjteményt és szójegyzéket is. 100 hatékonysággal kapcsolatos tipp és hatalmas makrokönyvtár segíti zenekészítési és programozási képességeinket magasabb szintre fejlődni.
Ötvözve az alapos tudnivalókat a Cubase-ről és az elméleti tudást a hangfelvétel és zenetechnológia világáról, ez a könyv segítségünkre lehet projektjeink megtervezésétől a soksávos felvételeken keresztül a keverésig és masterelésig.


A Cubase 5 kézikönyv – Kezdőtől a profi szintig ideális útikalauz a szoftver minden felhasználója számára, legyen az zenész, producer, hangfelvevő vagy audio szakember.

Amennyiben további információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése van, írjon nekünk az info@controllerbooks.hu címre.

 1. Leírás és áttekintés
 2. A rendszer beállítása
 3. Első lépések
 4. A Project ablak
 5. MIDI-felvétel
 6. MIDI-szerkesztés
 7. Audio felvétel
 8. Audio szerkesztés
 9. Audio processzálás
 10. A Pool
 11. VST Sound és a Media böngészők
 12. Keverés és EQ
 13. Audio effektek
 14. Masterelés
 15. MIDI-effektek
 16. Automatizálás
 17. Surround hang
 18. VST Instruments
 19. Tempó és ütemmutatók
 20. Szinkronizálás
 21. Produkciós tippek és eszközök
 22. Ajánlott olvasnivalók
 23. Hasznos weboldalak
 24. Szójegyzék
 1. függelék: A számítógép hardverei
 2. függelék: MIDI-üzenetek
 3. függelék: MIDI-kontrollerek
 4. függelék: General MIDI
 5. függelék: További szoftverek

Kosár tartalma

A kosarad üres.