Controller books
Hírfolyam RSS
Szűrés: Földöntúli vokál szólamok: TC-Helicon VoiceLive2 Extreme | Az összes hír

A TC neve fogalom a stúdiótechnikával foglalkozók körében. E névről főként zengető processzorok kapcsán hallhattunk, hiszen elmondható, hogy minden igényesebb stúdióban találkozhatunk ezzel a márkajelzéssel ellátott reverb modellekkel, melyeket főleg master zengetőként alkalmaznak. A TC azonban nem csupán zengetőkkel foglalkozik – a gyártó nevéhez fűződik többek között a TC-Helicon vokál processzor sorozat is.

A TC sok érdekfeszítő eszközt dobott már piacra, de a VoiceLive 2 Extreme az eddigieknél is sokkal izgalmasabb koncepciót kínál a felhasználók számára. Ez a pedál formátumú eszköz olyan funkciókkal ruházza fel a vokálosokat, melyekről eddig nem is álmodhattak. A megnyerő, kék alumínium külső már ránézésre is kívánatos, hát még az általa kínált lehetőségek: minőségi mikrofon előfok, hatféle effekt blokk, fejlett looping képességek, effekt láncbakötési lehetőség, gitárral, MIDI-vel vagy egyéb audio jelforrással vezérelhető vokál harmóniák.

A VoiceLive Extreme által kínált sok-sok funkciót órákig tudnánk elemezni, most azonban csak pár igen érdekfeszítő újítást említenénk meg: A VLoop technológia révén fejlett loopolási funkciókat kapunk, melyekkel nem csak egy kört rögzíthetünk, hanem 30 másodpercnyi sztereó, illetve 60 másodpercnyi mono jelet, overdub stílusban.

Az eszköz fejlett ritmikai funkciókkal bír: A Rhythmic sample effektus segítéségel delay-freeze effektust hozhatunk létre; a Rhythmic Stutter segítségével hullámformák és patternek vezérlik a hangerőt, tap tempo stílusú hatást generálva ezzel; a Rhythmic Gender effektus véletlenszerűen változtatja a bejövő hang magasságát (csakúgy, mintha más nemű énekes dalolná ugyanazt a dalt). A további érdekfeszítő funkciók kapcsán hiba lenne megemlíteni az automatizált funkciókat, melyek a minél jobb hangzást segítik elő: az Adaptive Gate csökkenti a mikrofon bemeneti szintjét, ha épp nem éneklünk; a Tone funkció a bejövő hanghoz igazodva alkalmaz megfelelő EQ, compressor és de-esser beállításokat az optimális hangzás elérése érdekében.

További információk a gyártó: weboldalán.

« Vissza
x

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj híreinkről és legújabb kiadványainkról!

x

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.

x

Hiba! Kérlek helyes email címet adj meg!