Controller books

Általános Szerződési Feltételek

Üzemeltető: Collective Art Kft.

Székhely: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 13.

Telephely: 1054 Budapest, Akadémia u. 9.

Adószám: 22966324-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-946844 
(bejegyezve a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság által)

Szállítási feltételek, határidők

A Controller Books által forgalmazott, raktáron lévő termékek csomagküldő szolgálattal történő feladási határideje 5 munkanap. A házhoz szállítást Magyarország területén a Magyar Posta Zrt. és a Foxpost Zrt. szolgáltatásával biztosítjuk. A szállítási költség a megrendelt termékek súlyától függően a következőképpen alakul:

Magyar Posta Zrt.:

Házhoz szállítás utánvétellel: 2100 Ft

PostaPonti átvétel utánvétellel: 1700 Ft

Foxpost Zrt.:

Házhoz szállítás utánvétellel: 1500 Ft

A Magyar Posta Zrt. munkanapon 8-17 óra között szállítja ki a megrendelt termékeket a megadott címre. A megrendelőnek nem kötelező megadnia a telefonszámát a megrendelés leadása során, de amennyiben megadta ezt az elérhetőségét, úgy a kézbesítés előtt a Magyar Posta Zrt. munkatársa felhívja, tájékoztatva őt arról, hogy mikorra várható a csomag, illetve az egyeztetés során lehetőség nyílik megadni más címet is. PostaPontos átvétel esetén a Magyar Posta Zrt. e-mailben és/vagy sms-ben értesíti a megrendelőt, amikor az átveheti csomagját az adott PostaPonton. A kiadóban történő átvétellel rendelt termékek esetében nincs szállítási költség. Az átvételre a rendelés leadását, majd előzetes időpont-egyeztetést követően (e célból a kiadó munkatársai a megadott elérhetőségeken felkeresik a megrendelőt) a kiadóban kerül sor, hétköznap 12-18 óra között.

Vételár, fizetési feltételek

A weboldalon található termék mellett feltüntetett ár a termék ajánlati ára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót (áfa) is, nem tartalmazza azonban az esetleges szállítási költséget. Az ajánlati ár az adott pillanatban, illetve akciós termékek esetén a weboldalon meghirdetett ideig érvényes, és csak akkor válik véglegessé, ha azt a Controller Books a megrendelést követően visszaigazolja. A termék végleges ára az az ár, amely a megrendelés visszaigazolásában megadásra került. Futárral történő házhoz szállítása esetében a megrendelt termékek vételárát és az esetleges szállítási költséget utólag, a csomag átvételekor készpénzben a futárnak kell kifizetni, PostaPontos szállítás esetén azonban lehetőség nyílik kártyás fizetésre is az adott PostaPonton. Kiadói átvétel esetén a rendelés összege a Controller Books kiadónál csak készpénzzel egyenlíthető ki. A Foxpost Zrt.-vel történő házhoz szállítás esetében szintén készpénzzel, a postai kézbesítő részére kell a vételárat megfizetni.

Termékgarancia

A megrendelt termékekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztassa a Controller Books ügyfélszolgálatát az info@controllerbooks.hu e-mailcímen. Hibás teljesítés esetén a megrendelését a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint: elsősorban kicseréljük, ha a cserére nincs módunk, úgy a vevő választása szerint árengedményt adunk, vagy a vevő a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összegvisszatérítését. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs. Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek a Collective Art Kft.-t terhelik.

Elállás joga

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Kézhezvételnek házhoz szállítás esetén a kézbesítőtől való átvétel napját, vagy a PostaPonton történő átvétel napját, a kiadóban történő átvételnél a pénztárbizonylat kiállításának időpontját értjük. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 8 munkanapon belül. Elállás esetén a terméket sértetlen – külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes – állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén kell visszaküldeni a Collective Art Kft. 1054 Budapest, Akadémia u. 9. szám alatti címére utánvéttel, melynek összege a visszaküldött termék bruttó fogyasztói ára. Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a megrendelő köteles viselni.

Felelősség kizárása

A Collective Art Kft. nem felel a vis major-ból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a Controller Books weboldal használatából, vagy üzemzavarából,az adatok bárki által történő megváltoztatásából, az információtovábbítási késedelemből adódó, vírusok által okozott, szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő rendszerhibából adódó károkért. A Collective Art Kft. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók. Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi –a változást megelőző és a vásárlónak visszaigazolt– ár érvényes, és kerül felszámításra.